Spar penge på din bytur

Sådan bliver din bytur billigere

En bytur kan hurtigt gå hen og blive en omkostningsrig affære, hvis man har tendens til at glemme sin sunde fornuft, når man har indtaget alkohol. Denne guide skal handle om, hvordan du kan gøre din bytur billigere. Det er muligvis unge mennesker, der render mest i byen, men denne guide er ikke desto mindre tilegnet alle festglade mennesker.

Undgå at drikke dig alt for fuld

Det er meget almindeligt, at vi mennesker bliver mindre og mindre fornuftige, jo mere alkohol vi får indenbords. Det er netop derfor, at du skal undgå at drikke dig alt for fuld, da din promille vil have en vis (typisk en stor) indflydelse på din dømmekraft.

Sundhedsstyrelsen anbefaler at stoppe før 5 genstande, og dét råd kan du med fordel tage til dig. Du tænker måske ikke over, at din privatøkonomi i forvejen er hårdt ramt, hvis du er stærkt påvirket af alkohol og bliver fristet til at købe en flaske spiritus.

Lad dit kreditkort blive hjemme

Du kan overveje at lade dit kreditkort blive hjemme, hvis du vil undgå at bruge flere penge, end du har budgetteret med. Det er derimod en god idé at hæve kontanter svarerende til det beløb, som du kan tillade dig at bruge. Det kunne være 100 – 200 – 500 kr. eller et helt fjerde beløb.

Det kan være særligt risikabelt at tage et kontaktløst kreditkort med i byen, da det kan bruges uden indtastning af kode – i hvert fald til en vis grænse. Den helt store udfordring er, at dit kreditkort nemt kan misbruges, hvis det bliver stjålet.

Drik dig fuld hjemmefra

Hvis du endelig skal være fuld, så sørg for at drikke dig fuld hjemmefra, da det kan spare dig for mange penge. Der er ingen tvivl om, at det er betydeligt billigere at købe alkohol i supermarkeder sammenlignet med barer og diskoteker.

Sørger du for at drikke dig fuld, før du tager i byen, så kan du spare en mindre formue. Det kan måske betyde, at du kan nøjes med at købe få drinks i byen, så du ikke bliver ruineret.

Overvej hvordan du kommer hjem

Det er en god idé at tænke over, hvordan du kommer hjem, før du rammer byen. Det er nemt og komfortabelt at tage en taxa, men det er samtidig en dyr løsning. Du kan spare penge ved at gå, tage bussen eller toget – hvis det er realistiske muligheder.

Tag tidligt i byen

Det kan ofte betale sig at tage tidligt i byen, hvis man vil spare penge på entré, garderobe og alkohol, som oftest er billigst tidligt på aftenen. Du skal som hovedregel blot sørge for at ramme byen inden kl. 23:00. Den eneste ulempe ved at tage tidligt i byen er, at du vil være mere tilbøjelig til at lægge vejen forbi baren.

Du kan tilmed undgå at stå i lange køer, ligesom du kan sikre dig et bord, hvis du tager tidligt i byen. Det er med til at sikre en fremragende start på byturen.

Spis dig mæt, før du tager i byen

Du skal ikke blot drikke dig fuld, før du tager i byen. Du skal også spise dig mæt, så du ikke ender med at overgive dig til de mange delikate fristelser. Det kan f.eks. være svært at modstå fristelsen af mad, hvis duften af pizza passerer dine næsebor.

Fastfood er en stor fristelse for fulde mennesker, hvorfor du skal sørge for at spise et stort måltid, før du begynder at drikke alkohol. I den anledning skal du så vidt muligt undgå visse fødevarer, hvis du sætter pris på at have god ånde. Du skal bl.a. undgå hvidløg, som ofte er skyld i dårlig ånde.