Køb brugt

Køb brugt og spar store penge

I dag kan man købe stort set alt brugt – lige fra elektronik og hårde hvidevarer til tøj og hårprodukter. Det er – set med økonomiske briller – genialt at købe brugt, da der kan være rigtigt mange penge at spare på stort set alle varer.

Undersøg nyprisen på den ønskede vare

Du har ikke en jordisk chance for at vurdere, hvor mange penge du kan spare, hvis du ikke kender nyprisen på den ønskede vare. Det bør du derfor undersøge som noget af det første, så du finder ud af, om der rent faktisk er penge at spare.

Du kan få en god fornemmelse af prisniveauet ved at besøge nogle af de mange webshops, som sælger den ønskede vare.

Bed om at få kvitteringen

Du skal som hovedregel bede om at få kvitteringen, så du kan sikre dig, at den pågældende vare ikke er stjålet. Du kan godt købe brugt uden at få kvitteringen med i købet, men du vil altid løbe en vis risiko.

Det er ikke alle sælgere, der gemmer kvitteringer på tøj, pyntegenstande og kontorredskaber, men hvis du skal købe en ny cykel, computer eller en dyr taske, så skal du bede om en kvittering. Endvidere skal du sørge for at få udleveret garantibeviset, hvis der fortsat er garanti på den vare, du skal købe.

Prut om prisen

Det er sjovt at købe brugt, fordi der er mulighed for at prutte om prisen uden at genere sælgeren alt for meget. Det er tilladt at prutte om prisen, men du skal selvfølgelig respektere sælgerens eventuelle mindstepris.

Det værste der kan ske ved at komme med et bud er, at du vil få et nej, og så må du vurdere, om du vil takke ja til den oprindelige pris.

Mød sælgeren face-to-face (hvis muligt)

I vores moderne tid er der rigtigt mange private forbrugere, der handler med hinanden uden at mødes face-to-face. Det kan lade sig gøre, men der vil desværre være en vis risiko for, at en af parterne bliver snydt.

Du kan minimere din risiko for at blive snydt, hvis du aftaler et fysisk møde med sælgeren, så du kan se og mærke varen, før du køber den. Hvis varen ikke lever op til dine forventninger, så er du ikke forpligtet til at købe den.

Hold øje med annoncer på nettet

Hvis du vil købe brugt, så skal du holde øje med annoncer på nettet, da det er på internettet, der bliver solgt flest brugte varer. Der findes efterhånden mange online platforme, hvor man kan købe, sælge og bytte brugte varer på kryds og tværs.

Du kan vælge kun at få vist annoncer fra den landsdel, du er bosat i, så du ikke skal køre land og rige rundt for at få fat i brugte varer. Det er naturligvis også muligt at sende varer med posten, hvilket du kan overveje at benytte dig af, hvis du føler dig tryg ved sælgeren.

Du kan også skåne miljøet

Du kan ikke blot skåne din pengepung, men også miljøet, som vi alle sammen har et ansvar for. Du kan afvige fra den normale tendens til at smide ud og købe nyt ved at købe brugt. Således kan du købe tøj, elektronik, møbler m.v. med god samvittighed. Du kan også sælge nogle af dine brugte varer, hvis du har varer, der ligger og samler støv i skuffer og skabe.