Gratis ting

8 gratis ting du kan lave med familie og venner

Alting koster penge – og dog. Det er langt fra alle oplevelser, der koster penge, hvilket du vil kunne læse meget mere om i denne artikel. Vi fortæller dig nemlig om, hvilke gratis ting du kan lave med familie og venner, hvis du har et ubegrænset budget.

1.    Tag til gratis koncerter

Koncerter kan være dyre, men det gælder langt fra for alle koncerter, da der også arrangeres gratis koncerter. Hvad enten du er bosat i den ene eller anden landsdel, kan du med høj sandsynlighed finde en gratis koncert i nærheden af din bopæl.

De gratis koncerter bliver typisk afholdt i sommerperioden, hvor du kan nyde lyden af god musik sammen med familie og venner.

2.    Picnic i skoven

Det er de færreste aktiviteter, der er lige så hyggelige som en picnic. I skal alligevel spise mad, så hvorfor ikke gøre noget hyggeligt ud af det? Det er ganske simpelt at arrangere en picnic, da der blot skal bruges en flettet kurv, et par sandwiches, drikkevarer og godt selskab.

Der er nogle skove, der er mere velegnet til picnic end andre, hvilket du måske allerede er klar over. Picnic er et hit blandt både børn og voksne, som nyder at spise og hygge sig i den skønne danske natur.

3.    Tag på stranden

Hvis vejret vel at bemærke tillader det, vil det være oplagt at tage en tur på stranden. Der er intet, der slår en god stranddag med sol, varme og sand. Det kan desuden gøres mere eller mindre gratis, da der er mulighed for at tage både mad og drikkevarer med hjemmefra.

En stranddag bliver desuden kun god, hvis man husker at smøre sig ind i solcreme, så man ikke ender med at blive solbrændt og dermed få en dårlig oplevelse ud af det.

4.    Kom gratis på festival

Det lyder måske for godt til at være sandt, at man kan komme gratis på festival, men det kan faktisk lade sig gøre. Du kan komme gratis på festival, hvis du melder dig som frivillig, da du typisk vil blive belønnet med fri adgang til festivalen.

Du kan evt. melde dig som frivillig sammen med en ven, så du ikke skal nyde festivallen alene. Det er en god idé at melde sig som frivillig i god tid, da der typisk er rift om pladserne.

5.    Løb en tur

Der er kun positive ting ved at motionere, så hvad med at løbe en tur med en ven eller et familiemedlem? Det er en gratis aktivitet, som har positiv indflydelse på både selvtillid, løbeform, livsglæde og helbred.

Der er stort set ingen grænser for, hvor man kan løbe henne. Det kunne være en tur i skoven, en tur rundt om en sø eller et helt tredje sted, hvor der er rart at løbe.

6.    Opret en blog

I dag kan alle mennesker komme i gang med at blogge – endda helt gratis. Har du noget på hjertet, så kan du oprette en personlig blog, hvor du deler ud af dine tanker, følelser og oplevelser. Du kan evt. blogge sammen med en god ven, så du ikke føler, at du står alene med det.

Det er helt op til dig at vælge, hvilke emner du vil skrive om på din blog. Det kunne handle om sport, boligindretning, familieliv eller et helt fjerde emne, der interesserer dig.

7.    Lån bøger og film på biblioteket

Vi danskere har glæde af mange gratis goder. Vi kan f.eks. gå gratis på biblioteket, hvor vi kan låne både bøger, musik og film. Det kan du med fordel benytte dig af, hvis du gerne vil lade dig underholde uden at skulle tømme din pengepung.

Det er meget sandsynligt, at du bor i nærheden af et bibliotek, hvor du kan smutte forbi og låne dét, du har brug for til at underholde dig og dine nærmeste. Du skal blot sørge for at aflevere det lånte materiale inden for den aftalte tid, så du ikke skal betale gebyrer e.l.

8.    Tag på marked

Det er som udgangspunkt ganske gratis at tage på markedet, så det er ligeledes en oplevelse, du kan dele med familie og venner. Det er helt frivilligt, om man vælger at købe noget på et marked, så der er intet i vejen for bare at være nysgerrig.