Spar penge som iværksætter

6 gode råd til at spare penge som iværksætter

Er du iværksætter, og vil du gerne spare penge? Så skal du læse nogle af de mange gode råd, som vi giver dig i denne guide. Vi vil forsøge at gøre dig meget klogere på, hvordan du kan holde dine udgifter nede, så du nemmere kan få din hverdag til at hænge sammen.

1.    Overvej leasing frem for køb, hvis du ønsker ny bil

Der er fordele og ulemper ved både bilkøb og billeasing, så din opgave er at finde ud af, hvordan du ønsker at finansiere din kommende bil. Det kan som nystartet iværksætter være svært at finde penge til en ny bil, hvorfor det kan være en god idé at benytte sig af leasing.

En bil er en dyr investering, som taber værdi med tiden, så overvej en ekstra gang, om leasing ikke kunne være noget for dig. Du kan eventuelt rådføre dig med en ekspert på området, hvis du fortsat er i tvivl om, hvorvidt det giver bedst mening at lease eller købe en bil.

2.    Find et billigere mobilabonnement

Det er meget sandsynligt, at du kan finde et billigere mobilabonnement, hvis du bruger tid på at undersøge forskellige muligheder. Du kan sammenligne priser på mobilabonnementer, hvis du vil finde et mobilabonnement, der matcher dine krav og samtidig skåner din økonomi.

Der er mange penge at spare på abonnementsløsninger, da du trods alt bliver faktureret hver eneste måned. Du skal overveje dine krav nøje, før du binder dig til et dyrt mobilabonnement. Det er f.eks. værd at overveje, om det er nødvendigt med data, hvis din telefon udelukkende fungerer som en arbejdstelefon.

3.    Start med et hjemmekontor

Det er ikke alle, der finder tanken om et hjemmekontor lige attraktivt, men det er ikke desto mindre den billigste løsning. Du kan indrette dit eget hjemmekontor, hvis du har et ubenyttet rum i dit hjem. Du kan endda være heldig at få fradrag for dit hjemmekontor, hvis hjemmekontoret opfylder visse betingelser.

Du kan altid leje et kontor ude i byen på et senere tidspunkt, hvis din økonomi tillader det. I den anledning kan du i første omgang forsøge at finde et delekontor, da det er den billigste løsning, når det kommer til kontorleje.

4.    Sammenlign priser på hosting

Det er et must-have at have en hjemmeside, hvis man skal være med på noderne i vores moderne tid. Du kan spare penge på din hjemmeside ved at sammenligne priser på hosting, før du bestiller et webhotel. Du kan også sammenligne priser på domæner, da priserne kan svinge meget fra udbyder til udbyder.

Det kan ofte betale sig at bestille webhotel og domæne hos én og samme udbyder, så det kan du også vælge at gøre, hvis du vil spare penge i opstartsfasen.

5.    Brug kun penge på effektiv markedsføring

Du kan hurtigt komme til at brænde hele dit markedsføringsbudget af på ingenting, hvis du ikke undersøger, hvilke markedsføringsformer der er de meste oplagte i forhold til din målgruppe. Effektiv markedsføring er selvfølgelig markedsføring, der fører til øget salg, øget omsætning og ikke mindst overskud.

6.    Outsource visse arbejdsopgaver til udlandet

Selvom du ville ønske, at du kunne klare det hele, så må du hurtigt indse, at du blot er et menneske og ikke kan klare alle de krævende arbejdsopgaver. Du kan outsource visse arbejdsopgaver til udlandet, hvis du vil spare både tid og penge.
Det er meget normalt at outsource grafisk design, programmering og kundesupport til udlandet. Du kan hurtigt finde frem til dygtige og prisvenlige freelancere, som arbejder fra hele verden.