Spar penge på børn

5 måder du kan gøre det billigere at have børn på

Det er næppe gået din næse forbi, at det er dyrt at have børn, men hvor dyrt er det i realiteten, og hvordan kan man gøre det billigere? Det er nogle af de spørgsmål, du kan finde svar på i denne miniguide, som er henvendt til alle danske forældre.

Realistiske beregninger viser, at et barn koster forældrene omkring én million danske kroner fra fødsel til attende leveår. Det er naturligvis kun vejledende, da det eksakte beløb vil afhænge af mange faktorer.

1.    Bestil tøj og legetøj på nettet

Der går mange penge til tøj og legetøj, hvorfor det er en af de poster, du skal stille skarpt på, hvis du gerne vil gøre det billigere at have børn. Du kan spare store summe på tøj og legetøj, som kan erhverves til fordelagtige priser på danske webshops.

Du kan bestille tøj og legetøj i fred og ro, da du kan shoppe, når du har lagt dine børn i seng. Du får desuden det komplette udvalg ét sted i stedet for, at du skal besøge mange forskellige forretninger. Det er endda muligt at spare ekstra penge, hvis du vælger at bruge en rabatkode.

2.    Lær at sige nej

Du vil opleve, at det er meget svært at reducere forbruget, hvis du ikke er god til at sige nej. Dine børn skal lære, at de ikke kan få alt, hvad de peger på, da verden ikke hænger sådan sammen.

Der kan være mange forskellige situationer, hvor du må sige nej, selvom det måske betyder, at dine børn bliver skuffet eller kede af det. Stå fast ved dine beslutninger og lad dig ikke overtale, når dine børn plager om at få nyt legetøj e.l.

3.    Undgå fastfood

Du skal så vidt muligt undgå fastfood, da det er både dyrt og usundt. Det er meget muligt, at dine børn er vilde med pizza, burger og pommesfritter, men det er ingenlunde sundt at spise fastfood af den ene eller anden slags.

Det er både sundere og billigere at lave maden selv, så hvis du har tiden og overskuddet til det, skal du lave sund og nærende mad til dine børn. Fastfood bør være noget, man kun får en sjælden gang – f.eks. én gang om måneden.

4.    Hold ferie i det danske land

Dine børn vil som regel ikke være så krævende, når det handler om ferier og oplevelser. Det kan være rart at rejse sydpå, men hvis budgettet ikke tillader det, så findes der heldigvis også mange andre og billigere alternativer.

I kan leje et sommerhus, tage en tur i forlystelsespark eller tage i vandland, hvis der skal arrangeres en ferie, som tager hensyn til både forældre og børn. Vi bor i et skønt land, så hvorfor ikke nyde det danske land?

5.    Pas dine børn selv

Det kan koste mange penge at få passet et barn i en institution, ligesom det koster en vis sum penge at hyre en barnepige. Du kan – hvis du har tid – passe dine børn selv, så du kan spare penge på den front.

Dine børn vil med garanti sætte pris på at tilbringe mere kvalitetstid med dig, så det er en gylden mulighed, du kan overveje at gribe.