studiegæld

4 gode råd til at komme igennem studiet uden studiegæld

Det er svært at komme igennem studiet uden studiegæld, men det kan lade sig gøre, så hvorfor give op allerede nu? Der er allerede mange tidligere studerende, der har klaret sig fint uden at optage gæld, så det kan naturligvis også lykkes for dig.

1.    Gå langt uden om hurtige lån

Det er ikke altid lige nemt at finde penge til både husleje, mad, caféture, fitness og andre udgiftsposter, hvorfor det kan være fristende at optage et lån. Det er dog ikke hensigtsmæssigt at optage et hurtigt og dyrt lån, da det blot vil sætte dig i gæld.

Du skal betale tårnhøje renter, hvis du vælger at optage et hurtig lån bestående af et forbrugslån eller et kviklån. Det kan have store konsekvenser for din økonomi – både nu og i fremtiden. Det er ikke risikofrit at optage et lån, så overvej lige en ekstra gang, om det nu er en god idé.

2.    Hæv din børneopsparing, men brug den med fornuft

De fleste børn og unge har en børneopsparing, som bliver udbetalt, når det unge menneske fylder 18 år –  eller i enkelte tilfælde 21 år. Din børneopsparing kan gøre din hverdag en hel del nemmere, hvis du er studerende og har et stramt budget.
Vælger du at hæve din børneopsparing, så skal du bruge den med fornuft, så du ikke ender med at klatte alle pengene væk. Du kan f.eks. få glæde af din børneopsparing, når du skal finde penge til depositum, penge til nye møbler eller penge til en ny bil.

Det er altid langt mere fornuftigt at bruge penge fra sin børneopsparing frem for at optage et lån, så det skal du også huske på, når du har brug for penge.

3.    Vent med at flyve fra reden

Du har måske allerede drømt om at flytte hjemmefra i mange år, men er du klar over, hvor dyrt det er at bo ude? Det koster rigtigt mange penge at flytte hjemmefra, hvorfor det er mest hensigtsmæssigt at vente med at flyve fra reden.

De fleste forældre vil tillade deres børn at blive boende hjemme, så længe de ønsker det. Du skal nok få dit eget hjem på et tidspunkt, men din studietid er måske ikke det rigtige tidspunkt at udleve din drøm på.

4.    Spar penge på shopping

Der er mange penge at spare på shopping, hvis man blot er bekendt med de mest almindelige sparetips. Du har måske nogle foretrukne forretninger, men har du overvejet, at du kan købe de samme varer på nettet? Det er i de fleste tilfælde billigere at handle på nettet, hvor danske og udenlandske webshops har dumpet priserne på de fleste varer.

Du sparer også penge på shopping ved at undgå impulskøb, som er en af de værste syndere, når det omhandler overforbrug. Du kan blive bedre til at undgå impulskøb ved at skrive indkøbslister, som du skal følge til punkt og prikke.

Sidst, men ikke mindst kan du også spare penge på shopping ved at bruge rabatkoder. Vi holder dig altid opdateret på de bedste og nyeste rabatkoder til populære webshops.